Pieter Verhoeven
Home > Actueel
actueel
25-11-2019
Het onderwijssysteem is failliet!
18-11-2019
Verbinding verbroken?!!?!
06-08-2016
Het ongemak van BRAAFheid
05-04-2016
Meer Meesters: hoe krijgen we dat voor elkaar?
05-04-2016
Eigenaarschap: het leren is van mij!
05-04-2016
Blije Gup
09-10-2014
Pizza Speciaal
30-03-2014
Wat werkt nou echt?
14-03-2014
De cirkel doorbroken, de cirkel rond....
13-03-2013
De wet van de minste weerstand
06-01-2013
Payroller: de passerende en gepasseerde professional in het onderwijs
09-09-2012
Zullen we eens opnieuw beginnen?
18-08-2012
Interim-traject op OBS 't Ravelijn in Ravenstein
07-08-2012
Nieuwe verbindingen

Verbinding verbroken?!!?!

18 november 2019

In de afgelopen vijftien jaar heb ik vele verbindingen mogen maken. Tussen mensen en organisaties. Tussen grote en kleine mensen in het onderwijs. Tussen de lagen binnen een organisatie. Tussen professionals onderling. Ik heb dat mogen doen in bijna twintig interim-trajecten, in coachtrajecten en in onderzoekstrajecten. Met het woord “traject “ suggereert dat het proces steeds van A naar B verliep, maar niets is minder waar. Elk traject was uniek en bijzonder. Het ging achteruit en vooruit en van hoog naar laag. Maar altijd er op gericht om het onderwijs mooier en beter te maken. Voor grote en kleine mensen.

Er waren ook momenten dat er van “verbinding” even geen sprake was. Soms leek het wel “ont-binden”. Dat is het losmaken van verbindingen die niet goed of logisch of stevig genoeg waren. Om daarna een nieuwe verbinding te leggen. Die toekomstbestendig was en op een goede manier weer verbonden met het verleden.

Nu ik inmiddels aan mijn latere leven ben begonnen (tja, + 66 en 4 maanden), heb ik besloten om zelf ook weer eens een verbinding te verbreken en een nieuwe verbinding aan te gaan. Het werk als interim-directeur heeft me veel kansen gegeven. Allereerst om veel scholen in een nieuwe ontwikkelingsfase te brengen. Maar ik ben er zelf ook wijzer van geworden. Geleidelijk aan ben ik de systemische principes gaan toepassen bij het in kaart brengen van de boven- en onderstroom in een schoolorganisatie. De uitgangspunten van familie- en organisatieopstellingen geven veel input om nieuwe verbindingen aan te gaan.

Die kennis en ervaring blijf ik verder inzetten in systemische coaching en begeleiding. Het interim-werk draag ik over aan een nieuwe generatie interim-directeuren. Daarvan heb ik er een aantal mogen coachen. En ik beveel ze graag en in vertrouwen bij u aan.

En nu? In de openingstekst van mijn website onder het kopje “De toegevoegde waarde van verbinding” schreef ik al jaren dat het niet primair gaat om een bijdrage aan verdere groei van de huidige economie, maar veel meer om een nieuwe, duurzame en rechtvaardige wereld. Dat onderschrijf ik, kijkend naar de huidige maatschappelijke problemen en kansen, nog steeds . Sterker nog: ik wil me in mijn latere leven (nu dus!) op een systemische manier blijven richten op verbindingen. Tussen de mens en zijn achtergrond. Tussen de mens en zijn medemens. Tussen de mens en zijn ambities. Tussen de mens en datgene wat er voor hem of haar echt toe doet.

Dus als u voor systemische coaching of voor het koppelen (en zo nodig ont-koppelen) van verbindingen een senior nodig heeft ,dan kunt u gerust een verbinding leggen met mij.  Via alle mogelijke kanalen (GSM, Mail, LinkedIn, WhatsApp)

Copyright © 2018
Pieter Verhoeven

Website door LaatR.IT
Home
Actueel
Profiel
Partners
Referenties
Interim Management
Coaching
Schoolcultuur
Imago-ontwikkeling
Integraal kindcentrum
Contact

Disclaimer
Privacyverklaring
Inloggen