Pieter Verhoeven
Home > Blog Oeganda
contact
Pieter Verhoeven
Hoogstraat 18
5462 CX Veghel
Tel: 06-22544284
verbinding@pieter-verhoeven.nl

Masters Making 2Moro

Dromen
Wij droomden in 2012 hoe het zou zijn om in Uganda jongeren te helpen om hun talenten te ontdekken en daarmee aan de slag te gaan. Voor hunzelf en voor hun omgeving. Jonge mensen tools bieden waarmee zij hun kwaliteiten zelf vorm kunnen geven, waarmee ze kunnen ervaren hoe krachtig het voelt om vol zelfvertrouwen een avontuur aan te gaan. Vanuit jezelf, op basis van je eigen unieke kwaliteiten. In 2012 wist Matthias vorm te geven aan zijn wens om geluidstechnicus en DJ te worden. Cathy vond in Kampala het vertrouwen in haar eigen kwaliteiten en stippelde haar route voor de toekomst uit. Moses besloot zijn acteer- en organisatietalent in te zetten voor de empowerment van jongeren in zijn woonplaats.

We dromen er nu alweer van om in 2016 nóg meer Ugandese jongeren en Nederlanders de kans te geven om zichzelf, hun talenten en dromen te ontdekken en vorm te geven. En hiermee ook voor anderen van betekenis te kunnen zijn.

Doen
Deze droom gaan wij waarmaken. Daarom zijn we op zoek naar jou. Jij hebt dezelfde droom, jij wil ook de kracht van jezelf en van een ander ontdekken en ontwikkelen. In zowel de train the trainerstraining, waar we jonge Oegandezen opleiden om de MM2M talent-development-training te kunnen laten geven, als in de business-development-training kun jij jouw eigen bijdrage leveren in het leren en ondersteunen van jongeren. De twee trainingen lopen in elkaar over, zodat je ook in verschillende groepen kan mee draaien.

Verbinden
We willen werelden met elkaar verbinden. De wereld van jongeren met de wereld van ouderen, de wereld van Europa met de wereld van Afrika, de wereld van dromen en de wereld van doen. Onze droom voor Uganda is dat jonge mensen hun eigen kracht te ontdekken en te ontwikkelen. Daarna kunnen ze deze kracht inzetten voor Het Nieuwe Uganda, Hun nieuwe Uganda. En jij kan dat voor jouw eigen wereld.

Co-leren
Werelden verbinden gaat natuurlijk het beste als we dat samen doen. Door jezelf in en door een andere cultuur te laten uitdagen om je denken en weten op te rekken. Zodat je allemaal je eigen krachten ontdekt en ontwikkelt. Dit willen we doen vanuit het principe van inspiratie, delen, gebruik maken van elkaars ideeën, beelden en ervaringen. Als groep doorlopen we de fases van waarnemen, waarderen, willen en waarmaken, middels gevarieerde werk- en leervormen. Het verbinden van talenten. Werken aan individuele en collectieve dromen. Voor zowel Uganda als voor Nederland. Grensverleggend en generatie-overstijgend MEESTERschap. Niet door een langdurig traject, maar met korte, intensieve werkweken. Onderdompeling in vijf dagen.

Lef
Deze reis is niet voor iedereen! Alleen voor mensen die iets te bieden en te vragen hebben. Als het gaat om talenten leren ontwikkelen. Mensen die daarnaast interesse hebben om dat te doen in een omgeving die echt anders is. Met een andere taal, een andere cultuur. Of je dat nu ‘altijd al een keer gedaan wilt hebben’ of het leuk vindt ‘om eens wat anders te doen’. Jongeren, experts, volwassenen, studenten, uitdagers, meedenkers. We maken een programma dat aansluit op ook jouw behoeften, ervaring en wensen.
12-12-2016
De Chinese weg
"Werk in uitvoering"op nagenoeg alle wegen in Oeganda. Het is echter niet te zien of het uitgevoerde werk voor of voorbij de opgebroken weg ligt.
Lees verder »
04-12-2016
80 kilometer brutaliteit
Er zijn veel goede redenen om naar Oeganda te gaan: de mensen, de natuur, de dieren, de cultuur. Voor de bavianen hoef je het niet te doen, want die dringen zich wel op.
Lees verder »
04-12-2016
Powercut
Er zijn van die dagen. Dan vallen de f-woorden je zo maar binnen. Maar als je het lef hebt om Noord-Oost Oeganda te gaan ontdekken, dan valt alles mee. Zelfs een powercut.
Lees verder »
01-12-2016
Game drive
Om een olifant te zien kun je ook naar de dierentuin. Voor de leeuw kun je naar de Beekse Bergen. Maar om het ecosysteem in de natuur te zien is een gamedrive een openbaring.
Lees verder »
01-12-2016
Veedieven
Gedurende twee dagen was Joseph onze gids. Joseph was ooit een krijger die koeien ging stelen bij andere stammen. Dat had hij van zijn opa geleerd. Totdat hij werd opgepakt.
Lees verder »
01-12-2016
How to become a Karamojong warrior?
Hoe word ik een krijger? In de eerste plaats maakt het uit of je als jongen of als meisje wordt geboren. Want als man heb je maar een taak. "A man makes babies!"
Lees verder »
01-12-2016
Elk kind telt
In Nederland proberen we passend onderwijs te realiseren, onderwijs dat past bij het kind. Want elk kind telt. 't Is maar hoe je 't bekijkt en waar ter wereld je wordt geboren
Lees verder »
30-11-2016
Vuil spel
Amerikaanse evangelisten spelen een vuil spel in Oeganda. Met de bijbel in de hand kopen ze invloed bij de regering om hun hersenspinsels door megafoons te verkondigen.
Lees verder »
29-11-2016
Wat doe jij doorgaans op maandagmorgen?
Op maandagmorgen 17 oktober rijden we van Moroto naar Kotido in het Noordoosten van Oeganda. Tweehonderd kilometer aan beelden wat je zoal op een maandagmorgen kunt doen.
Lees verder »
28-11-2016
Zonnecollector
Het lijkt wel of verschillende werelden en tijdsperioden zich op en natuurlijke manier mengen. Een lemen hutje met een zonnecollector op het dak doet toch wel vreemd aan.
Lees verder »
1 2
Copyright © 2018
Pieter Verhoeven

Website door LaatR.IT
Home
Actueel
Profiel
Partners
Referenties
Interim Management
Coaching
Schoolcultuur
Imago-ontwikkeling
Integraal kindcentrum
Contact

Disclaimer
Privacyverklaring
Inloggen