Pieter Verhoeven
Home > Profiel
contact
Pieter Verhoeven
Hoogstraat 18
5462 CX Veghel
Tel: 06-22544284
verbinding@pieter-verhoeven.nl
volg mij
LinkedIn Twitter

Verbinder

Mijn naam is Pieter Verhoeven (1953) en ik werk als verbinder,  adviseur, coach, sparring-partner, projectleider (veranderings- en samenwerkingsprojecten), onderzoeker en soms ook als interim-directeur. In mijn contacten met leiders en werkers in onderwijs, zorg en welzijn beschouw ik het uitdragen van mijn visie op de ontwikkeling van kinderen, in de context van maatschappelijke ontwikkelingen, als mijn persoonlijke missie. Daarbij is het signaleren en hanteren van trends in de samenleving een tweede natuur geworden.

Als klein jongetje vond ik school niet leuk. Met een knoop in mijn maag ging ik naar school, achterop de fiets van een grote zus of broer. Vaak liep ik weer naar huis, totdat ik door had dat het toch geen zin had. Mijn vader bracht me gewoon steeds weer terug naar school. Toch lagen daar de belangrijkste drijfveren om in het onderwijs te gaan werken. Ik was er namelijk van overtuigd dat het anders KON en anders MOEST!!!

'Als ik nu in de scholen kom zie ik soms pareltjes van goed onderwijs, maar ik krijg ook nog wel eens tranen in mijn ogen. Vooral op scholen waar kinderen hun leraren nog onvoldoende dwingen om goed te luisteren en te kijken naar kinderen. Leraren die spreken over kinderen in termen van sterk en zwak. Hoezo zwak? Thuis ga je je eigen kinderen toch ook niet als sterk of zwak beoordelen? Of leraren die kinderen problematiseren. Hoezo ADHD? Of ben ik hoogbegaafd? Ik ben ik!!!'

Via mijn eigen schoolloopbaan ben ik achtereenvolgens leraar, interne begeleider, adjunct-directeur, directeur en algemeen directeur geweest. Daarna heb ik zeven jaar in samenwerking met Teus van Zoest CONNECTO (‘Samen beter voor kinderen”) opgezet. Vanaf 1 mei 2012 werk ik als zelfstandig ondernemer. De expertise die ik in mijn loopbaan heb mogen verwerven en mijn persoonlijke competenties zet ik nu in om mijn missie te realiseren. In een ontwikkelassessment zijn deze competenties als volgt benoemd: analytisch ingesteld, vindingrijk als vernieuwer, ambitieus, brononderzoeker, reflexief, besluitvaardig, netwerker, pionier, goed thuis in HRM en IPB, servicegericht, planner van veranderingen, holistisch waarnemend en sterk gericht op menselijke relaties. Het systemisch werken en coachen heeft me de laatste jaren verrijkt in mijn kijk op het leven en op de ontwikkeling van grote en kleine mensen.
Copyright © 2018
Pieter Verhoeven

Website door LaatR.IT
Home
Actueel
Profiel
Partners
Referenties
Interim Management
Coaching
Schoolcultuur
Imago-ontwikkeling
Integraal kindcentrum
Contact

Disclaimer
Privacyverklaring
Inloggen